Els germans polítics de Carles Casagemas

manuel llopis puig

 Ant. y Emilio F. Dits Napoleon. Manuel Llopis Puig

Fotografia sobre cartró – c. 1897

Col·lecció Privada

enrique sorarrain

Autor desconegut. Enrique Sorarrain Milans del Bosch

Fotografia sobre paper – c. 1904

Publicada a la revista Gran vida, núm. 19, 12/1904, p. 9

 

Antonio Llopis Puig (1851 – 1920) i Manuel Llopis Puig (18?? – 1911) (respectius marits de Josefa i Mercedes Casagemas) eren nebots de Bernardí Llopis Pujol (Sitges 1814 – Barcelona 1891), productor principal de la malvasia a Sitges i propietari del que actualment és el Museu Romàntic de Sitges.

Antonio fou tinent de vaixell de primera per a l’Estat Major General del Ministeri de la Marina i capità de fragata.

Manuel va ser enginyer industrial que exercí com a comptador del gas en la ciutat de Barcelona.

Enrique Sorarrain Milans del Bosch (18?? – 1924) (marit de Lluïsa Casagemas) fou el representant a Barcelona dels Srs. Arcaute, Arza y Comp.ª, una societat mercantil constituïda per Miguel Ruiz de Arcaute y Arza, la seva dona Mercedes Sorarrain Milans del Bosch, Martin Garmendia Lasquibar, Daniel Arza Sorarrain i Rafael Sorarrain Milans del Bosch. Aquesta empresa es dedicava a l’explotació de les fàbriques de paper “La Esperanza”(Tolosa) i “La Providencia”(Alegria) totes dues a Guipúzcoa. Dos dels membres eren germans d’Enrique Sorarrain, motiu pel qual farien a aquest darrer el representant de la companyia a la ciutat de Barcelona. A més a més fou el president del Comité Central de la Unión Velocipèdica Española a partir del 1905. Gran esportista i practicant del yachting.

The brothers in law of Carles Casagemas

Antonio Llopis Puig (1851-1920) and Manuel Llopis Puig (18??-1911) (Josefa and Mercedes Casagemas respective husbands) were nephews of Bernardino Llopis Pujol (Sitges 1814 – Barcelona, 1891), the main malvasia’s producer in Sitges and owner of what is now the Romantic Museum of Sitges.

Antonio was 1rst boat lieutenant for the General Staff of the Ministry of the Navy and captain of frigate.

Manuel was an industrial engineer who acted as a gas meter in the city of Barcelona.

Enrique Sorarrain Milans del Bosch (18??-1924) (Luisa Casagemas’ husband) was Mr. Arcaute, Arza and Company agent in Barcelona, which was formed by Miguel Ruiz de Arcaute and Arza, his wife Mercedes Sorarrain Milans del Bosch, Martin Garmendia Lasquibar, Daniel Sorarrain and Rafael Arza Sorarrain Milans del Bosch. This company was engaged in the operation of the paper’s factories “La Esperanza” (Tolosa) and “La Providencia” (Alegia) both in Guipúzcoa. Two of the members were Enrique Sorarrain’s brothers, reason to be the company’s agent in Barcelona. In addition, he was the President of the Central Committee of the Spanish Velocipèdica Union since 1905. Great athlete and yatching practicer.

top

Deixa un comentari - Please, leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s